Logo Voetbalblog
“Ajax had kennelijk geen vertrouwen in me”
© Pro Shots

april 2016 • Voetbalnieuws

“Ajax had kennelijk geen vertrouwen in me”

De 22-jarige aanvaller speelt nu voor FC Volendam. Hij kreeg geen aanbieding van Ajax, dus besloot hij in 2010 over te stappen naar het grote United.

“Als ik die aanbieding had gekregen, was ik gebleven. Voor een jongen van 16 is het goed in zijn eigen omgeving te blijven. Dat vond mijn moeder ook. Bovendien is Ajax mijn club, van jongs af aan. Dat was mijn droom, maar er was kennelijk geen vertrouwen in me”, legt Van Velzen uit in Voetbal International.

“Manchester United bood me een serieuze kans, ik zou gek zijn geweest als ik het niet had gedaan”, meent de aanvaller. Hij kreeg de nodige kritiek toen bekend werd dat hij vertrok naar Engeland. “Mensen weten helemaal niet waarom je iets doet, hebben direct een mening klaar.”

“Ik zou het om geld hebben gedaan. Dat is gewoon onzin. Ik heb echt geen miljoenen verdiend, verre van dat zelfs”, vertelt Van Velzen. “Maar ik heb er onwijs veel aan gehad. Dat geldt trouwens voor meer spelers. Karim Rekik en Jeffrey Bruma zijn mooie voorbeelden. Als Bruma al die tijd in Nederland was gebleven, was-ie echt niet zo krachtig geweest.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog