Logo Voetbalblog
‘Ajax mag naar WK voor clubteams’
© Pro Shots

mei 2018 • Voetbalnieuws

‘Ajax mag naar WK voor clubteams’

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo mag Ajax deel gaan nemen aan het WK voor clubteams in 2021. Het gaat om een ‘Super WK voor clubteams’, dat in 2021 voor het eerst gespeeld moet worden.

De FIFA is bezig met plannen om het WK voor clubteams flink uit te gaan breiden en Ajax is een van de teams die opgenomen gaat worden op de deelnemerslijst. Barcelona, Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Liverpool, Internazionale, Manchester United, Juventus en Paris Saint-Germain worden op basis van hun verleden uitgekozen.

De overige twee Europese clubs worden gekozen uit Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, FC Porto, Benfica en Borussia Dortmund.

Daarnaast zullen er twee clubs uit Noord-Amerika, twee clubs uit Afrika en twee clubs uit Azië van de partij zijn. Zuid-Amerika is met vier of vijf clubs aanwezig op het nieuwe WK voor clubteams en het definitieve aantal hangt er vanaf of een club uit Oceanië een ticket zal krijgen. Het kleinste continent krijgt slechts één of geen plaats op het toernooi. Voor de tweede editie zal de selectie van de Europese deelnemers weer veranderen. © Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog