Logo Voetbalblog
Ajax-talent moest taarten meenemen na doelpunt
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Ajax-talent moest taarten meenemen na doelpunt

“Gelukkig woon ik boven een bakkerij. Ik heb gekozen voor één met pudding en één met aardbeien”, vertelt Cerny in gesprek met het Tsjechische Idnes. De jongeling is blij dat hij belangrijk kon zijn voor Ajax.

“Het was een droom die uitkwam. Een droom ook die ik al had toen ik hier op mijn zestiende kwam. Ik moet er nu voor zorgen dat ik volgend seizoen een basisplaats verover, want ik wil niet steeds pendelen tussen tribune, bank en veld”, klinkt het.

Cerny weet dat hij nog geen vaste plaats heeft veroverd in de selectie, maar toch wil de vleugelaanvaller zijn opwachting maken in de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap. “Ik zou teleurgesteld zijn als ik niet speel, maar respecteer de keuze van de trainer.”

“De oudere spelers helpen mij en ik heb ook het gevoel dat ik ben Jong Ajax beter ben geworden. Ik woon op mezelf, heb de stap naar het betaalde voetbal gemaakt en heb het idee dat ik belangrijk kan zijn voor Ajax”, zegt de jonge Tsjech.

Cerny kan misschien nog wel een drukke zomer krijgen. Hoewel hij nog nooit is geselecteerd voor Tsjechië, houdt iedereen er een beetje rekening mee dat de aanvaller meegaat naar het EK.

“Ik focus me alleen op de laatste wedstrijd. Als we winnen, zijn we kampioen. Als ik vervolgens een uitnodiging krijg, zal ik daar ontzettend blij mee en trots op zijn. Zo niet, dan ga ik genieten van de vakantie en bereid ik me voor op volgend seizoen”, besluit Cerny.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog