Logo Voetbalblog
“Ajax heeft verloren door De Boer”
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

“Ajax heeft verloren door De Boer”

Janusz Kowalik begrijpt niets van de keuze van de oefenmeester: “Ajax heeft het kampioenschap verloren door bijzonder slechte beslissingen van De Boer, die ik toch beschouw als een goede trainer”, aldus de oud-aanvaller in een interview met Super Express.

“Vooral daarom begrijp ik totaal niet wat er in hem opkwam. Hij heeft een kardinale fout gemaakt, ongelooflijk! El Ghazi is een blind paard. Hij rent, maar weet niet wat hij doet”, vervolgt Kowalik.

“Als er op het veld twee bomen zouden staan en El Ghazi zou er tussendoor moeten lopen, dan zou hij de bomen niet opmerken en een hersenschudding oplopen. Ik zie hem ook helemaal niet als een concurrent voor Milik. De Boer heeft gefaald. Hij liet ook Lasse Schöne op de bank zitten, een erg goede speler.”

“Hij liet Thulani Serero spelen, maar van zo’n voetballer lopen er in Nederland 1.250 rond”, aldus de 72-jarige Kowalik. “Arek moet zich nu het volgende afvragen: ben ik de eerste spits voor Ajax de komende twee seizoenen of niet?”

“Als ze die vraag niet eenduidig met ‘ja’ kunnen beantwoorden, dan moet hij zijn conclusies trekken en ’tot ziens’ zeggen. Want Milik heeft laten zien in een grotere competitie te kunnen functioneren. Toch zou ik, als ik de voorzitter van Ajax was, twintig miljoen voor hem proberen te krijgen. Voor vijftien miljoen zou ik hem niet laten gaan”, besluit Kowalik.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog