Logo Voetbalblog
Update: Sparta-assistent nieuwe trainer Jong Ajax
© Pro Shots

juni 2017 • Voetbalnieuws

Update: Sparta-assistent nieuwe trainer Jong Ajax

Dat meldt RTV Rijnmond. Bij Sparta was Reiziger de afgelopen twee en een half jaar de rechter hand van trainer Alex Pastoor. De oud-Ajacied was bij Sparta voorbestemd om op termijn Pastoor op te volgen, maar momenteel onderhandelt hij met Ajax over een dienstverband.

Aan het AD laat Reiziger weten dat hij er nog niks op kan zeggen. “Maar het spreekt voor zich dat het kriebelt wanneer je genoemd wordt bij je oude club.”

 

Update 21.00 uur:

Michael Reiziger verruilt Sparta Rotterdam voor Ajax. De assistent-trainer van Alex Pastoor krijgt in Amsterdam de beloftenploeg onder zijn hoede. Dat maakt Sparta bekend via de officiële kanalen.

“Deze club gaf me de kans aan het trainersvak te ruiken, in eerste instantie als trainer van de O17, later als assistent-trainer van het eerste elftal, waar ik erg dankbaar voor ben. Nu werd me echter de kans geboden bij mijn jeugdliefde aan de slag te gaan, waar ik moeilijk nee op kon zeggen”, aldus Reiziger.

Sparta-trainer Pastoor wenst zijn voormalig assistent succes: “We hebben twee en half jaar perfect samengewerkt. Deze mooie opstap bij zijn eigen club, gun ik hem enorm. Bij Sparta is ruimte voor iedereen om zich verder te ontwikkelen. Onze wegen zullen wel weer kruisen.

Bij Ajax tekent Reiziger een tweejarig contract. “Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald. De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied”, vertelt de trainer op de clubwebsite van de Amsterdammers.

“Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de Eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Bij Jong Ajax krijg ik te maken met de grootste talenten van het land, ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan.”

Wie de assistent van Reiziger wordt, is nog niet bekend. Algemeen directeur Edwin van der Sar laat weten dat George Ogararu die rol niet op zich neemt: “George volgt het komende jaar de opleiding Coach Betaald Voetbal in Roemenië. Dat is niet te combineren met het drukke programma in de Jupiler League.”

Van der Sar is blij met de aanstelling van Reiziger. “Het is mooi dat Michael Reiziger komend seizoen aan het roer staat van ons beloftenelftal. Met hem halen wij een echte Ajacied binnen. Hij is een jonge, talentvolle trainer die de jeugdopleiding zelf heeft doorlopen en de club goed kent. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Michael een belangrijke rol spelen, net zoals Marcel Keizer dat afgelopen seizoen deed”, aldus Van der Sar.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog