Logo Voetbalblog
Ajax wilde PSV-verdediger inlijven
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Ajax wilde PSV-verdediger inlijven

Kolf had Brenet onder zijn hoede als B-junior en de trainer vertelt dat de verdediger in eerste instantie moeite had met de switch van spits naar vleugelverdediger.

“Vanaf zijn begin met Zeeburgia had ik een goede band met hem”, vertelt Kolf tegenover¬†VoetbalPrimeur. “Ik vond hem niet alleen als mens, maar ook als speler interessant. En juist doordat ik het een interessante jongen vond, zijn we wel gebotst. Dat komt omdat ik van jongens waarvan ik denk dat ze mogelijkheden hebben meer verwacht.”

De botsing had ook te maken doordat Kolf de toenmalige spits wilde omscholen tot een verdediger. “Hij was spits en wilde geen verdediger worden. Uit de analyse die ik van hem had gemaakt werd duidelijk dat hij achter de bal beter was dan voor de bal.”

“Als spits was hij ook goed, maar zou hij de top nooit halen. Hij stond ervoor open om alles te leren en had een enorme drive. Hij moest zich echter nog wel ontwikkelen als verdediger”, vertelt Kolf.

Brenet ging met grote stappen vooruit en een paar clubs wilde de verdediger graag inlijven. “Ajax wilde hem hebben en ook FC Utrecht was in de race. Maar hij had het beste gevoel bij PSV”, geeft Kolf aan.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog