Logo Voetbalblog
Column: Alfred Schreuder
Alfred Schreuder © Pro Shots

september 2015 • Voetbalnieuws

Column: Alfred Schreuder

 

En toen Schreuder twee weken geleden ontslagen werd en daarmee het slachtoffer werd zoals vele trainers dit werden? Toen waren er nog steeds spelers verontwaardigd. Ziyech bijvoorbeeld. Hij sloot niet uit dat hij de club zou verlaten na het vertrek van zijn trainer.

Zaterdagavond speelde FC Twente knap gelijk tegen Ajax na een 2-0 voorsprong in Enschede. Een prima prestatie. Ineens konden de spelers wel voetballen en ineens kon FC Twente wel doelpunten maken. Sterker nog: er was soms een vage schim van strijdlust te zien.

Wat is er nu zo anders dan twee weken geleden, dat de voetballers van FC Twente het nu wel konden opbrengen om hun werk goed uit te voeren en toen niet?

Nog raadselachtiger: het publiek begon niet te morren in de Grolsch Veste. Maar was het spel van Twente dan zoveel beter dan twee weken geleden?

Schreuder doet er verstandig aan zijn conclusies te trekken. Deze strijd kon hij niet winnen. Het bestuur van FC Twente had beter in de zomer met de trainer om de tafel gaan zitten om een goede regeling te treffen in plaats van te handelen zoals er nu gedaan is. Maar Schreuder werd geslachofferd en FC Twente zette zichzelf voor schut.

En Schreuder? Die had graag doorgewild als trainer, wilde er nog iets van maken. Laten we deze nette man die correct zijn werk doet op korte termijn een mooie nieuwe club gunnen.

Danny van der Linden

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog