Logo Voetbalblog
“Band met Ajax steeds hechter”
© Pro Shots

april 2016 • Voetbalnieuws

“Band met Ajax steeds hechter”

De verdediger heeft het over zijn familie, vriendin, zijn persoonlijkheid en over zijn club. Zo vertelt hij onder andere dat hij Amsterdam steeds beter leert kennen.

“Amsterdam staat voor mij natuurlijk voor Ajax”, vertelt Van der Hoorn. “Ik voetbal hier nu bijna drie jaar en voel me hier steeds meer thuis. De band met de club wordt steeds hechter.”

De Nederlander laat zich ook uit over de voetbalwereld: “Als ik een slechte wedstrijd heb gespeeld, dan wil ik het liefste in mijn bed blijven liggen tot het overwaait. Na zo’n wedstrijd kan ik echt heel erg in mezelf duiken en denken: “Shit zeg, hoe heb ik het nou zo kunnen doen.”

“Maar ik moet zeggen dat ik naarmate ik ouder word, ik dingen beter kan accepteren”, gaat Van der Hoorn verder. “Ik kan mijn gedachten nu beter nuanceren. Dat is ook wel nodig in de wereld waarin ik nu leef.”

“De voetbalwereld is nogal opportunistisch. Soms ben je een held en een dag later ben je het haasje. Zo werkt het gewoon. Maar als je een beetje stabiel bent in je kop, dan scheelt dat enorm”, besluit de speler van Ajax.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog