Logo Voetbalblog
Barcelona pakt de punten onder toeziend oog van 365V

maart 2018 • Voetbalnieuws

Barcelona pakt de punten onder toeziend oog van 365V

De redactie van Voetbalblog ging zondag 18 maart op voetbalreis naar het zonnige Barcelona, waar om 16:15 uur het duel tussen FC Barcelona en Athletic de Bilbao op het programma stond. Het vliegtuig ging om 7:20 uur de lucht in, op weg naar Barcelona.

De reis
Na een soepele boarding, die door de online check-in zonder problemen verliep, landden we een uur of twee later in Barcelona. De metro bracht ons na één overstap naar hartje centrum, op Plaça de Catalunya. Een ritje van slechts een half uur, want de metro in Barcelona is perfect geregeld.

Nog voor 12 uur ’s middags hadden we onze spullen in het hotel in de Gotische buurt gedropt en konden een lekkere Spaanse lunch verorberen. Omdat we ruim voor de wedstrijd zaten maakten we nog een lekkere wandeling in de zon richting Sagrada Família, met op de terugweg nog een ommetje via het park.

Naar de wedstrijd
Nadat we teruggekeerd waren bij het hotel deden we onze Barça-shirts aan en pakten we onze geprinte e-tickets, die we vooraf aan de trip al via mail ontvangen hadden. We hadden nog zo’n 1,5 uur tot de wedstrijd en vertrokken richting het stadion.

We besloten de weg naar het stadion te voet af te leggen. Een dikke vijf kilometer wandelen was prima te doen, maar onderweg kwamen we vele metrostations tegen, dus ook die optie zou prima zijn geweest. We arriveerden ruim op tijd bij het stadion en konden snel door de poorten naar binnen.

We werden blij verrast door de geweldige plekken die Equipo Voetbalreizen, specialist in voetbalreizen naar Barcelona voor ons geboekt had. We zaten schuin achter de goal, op maximaal de vijftiende rij van het veld af. Het stadion was echt indrukwekkend, maar we waren blij dat we niet op de derde ring zaten, want wat zit je dan hoog.

We hadden daarnaast ook nog eens het geluk dat beide doelpunten van Barcelona aan onze kant vielen, dus er viel genoeg te genieten.

We konden het stadion na de wedstrijd snel verlaten en liepen terug naar het centrum, waar de de Catalaanse keuken met de nodige cerveza’s (biertjes) nuttigden. De volgende ochtend genoten we nog van een heerlijk ontbijt in ons hotel en gingen met de metro terug naar het vliegveld.

Ook de vliegreis naar Schiphol verliep vlot en we konden terugkijken op een geslaagde voetbalreis naar FC Barcelona!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog