Logo Voetbalblog
Van Basten: “Ziyech en Tannane zijn domme jongens”
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Van Basten: “Ziyech en Tannane zijn domme jongens”

De huidige assistent-bondscoach van Oranje en oud-aanvaller noemt de twee voetballers in De Telegraaf ‘domme jongens’ en hun managers, die niet hebben ingegrepen, ‘koekenbakkers’.

“Een domme keus, het zijn gewoon domme jongens”, sneert Van Basten in het ochtendblad. “Ze hadden iets meer geduld moeten hebben. Ik vind Ziyech een geweldige speler en Tannane een hele goede, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal.”

Ziyech liet enkele maanden geleden in een interview weten dat bondscoach Danny Blind pas contact met hem opnam toen hij had gekozen voor Marokko. Van Basten, met wie hij bij Heerenveen samenwerkte, noemde hij ‘een mooie naam, maar geen toptrainer’.

Ook die opmerkingen zijn bij Van Basten in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik heb normaal met Ziyech gewerkt bij Heerenveen”, stelt de oefenmeester. “Hij wilde vorig jaar september gewoon niet wachten op het Nederlands elftal en heeft toen ineens met zijn hart besloten voor Marokko te kiezen. Dan moeten we de zaak niet omdraaien. Het is zijn verantwoordelijkheid en niet die van ons.”

De oefenmeester vindt het belachelijk dat de bondscoaches de schuld krijgen voor de keuzes van Ziyech en Tannane, zo vervolgt hij: “Ze balen dat ze voor Marokko hebben gekozen terwijl ze veel liever voor het Nederlands elftal hadden willen spelen. Voor die keus dragen zij zelf verantwoordelijkheid. Ziyech zegt dat hij met zijn hart voor Marokko heeft gekozen. Ok, prima, dan moet je bij Ziyech zijn voor die keus en niet bij ons.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog