Logo Voetbalblog
Van Bronckhorst: “Hij toont elke wedstrijd zijn wereldklasse”
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

Van Bronckhorst: “Hij toont elke wedstrijd zijn wereldklasse”

“Ik hoorde van veel mensen dat Iniesta weergaloos had gespeeld”, aldus de Feyenoord-trainer in gesprek met Metronieuws. “Dus heb ik het een en ander teruggekeken. Vooral de aanloop naar de 3-0 tegen Turkije maakte indruk.”

Van Bronckhorst is lyrics over de Spanjaard. “Ronaldo en Messi zijn natuurlijk de beste spelers ter wereld, maar Iniesta toont ook elke wedstrijd zijn wereldklasse. Het is ongelooflijk dat hij zo constant presteert, ook al wordt hij een dagje ouder.”

“Bij de meeste spelers wordt het op een gegeven moment allemaal iets minder, maar daar heeft hij geen last van. Zijn spel is gebaseerd op inzicht en techniek, die twee dingen verleer je niet”, vervolgt de oefenmeester.

Van Bronckhorst speelde tussen 2003 en 2007 samen met Iniesta. In 2003 had de middenvelder nog geen basisplaats in bij de Catalanen. “Maar het was toen al wel duidelijk hoe fantastisch hij kon voetballen.”

“Op trainingen daagde ik mezelf uit door de bal van Iniesta af te willen pakken. Dat lukte uiteraard vaker niet dan wel. Het lijkt wel of hij met ogen in zijn achterhoofd speelt. Zodra hij de bal ontvangt, heeft hij het hele veld al gescand”, aldus de voormalig international.

“Hij weet precies wie vrij staat, welke tegenstander druk zet, wie diep gaat, noem alles maar op. Hij is verreweg de compleetste voetballer met wie ik samen heb gespeeld. Van mij mag hij die Ballon d’Or winnen”, besluit Van Bronckhorst.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog