Logo Voetbalblog
Businessclub Almere City

november 2021 • Voetbalnieuws

Businessclub Almere City

Almere City FC; een van oorsprong Amsterdamse voetbalclub die in 1995 is verhuisd naar Almere. Voor een lange tijd speelde deze jonge voetbalclub onder de naam FC Omniworld. Maar in 1997, nadat de club terugkeerde in de Hoofdklasse, wordt deze naam veranderd in Sporting Flevoland. Vanaf 2005 voldoet de club aan de voorwaarden die de KNVB heeft opgesteld en mogen zij meedoen aan betaald voetballen.

Tussen 2010 en 2011 vindt er een groter verandering plaats. Vanaf dat moment gaat de club verder onder de naam Almere City FC om zo geschiedenis te maken. Ondertussen heeft de ploeg al vele wedstrijden gespeeld en staat er een groot aantal winsten op hun naam. Het hoogtepunt van de club vindt plaats in het seizoen van 2017/2018, wanneer de ploeg zich op het randje van de Eredivisie vindt na een overwinning op FC Volendam. Helaas verliest de ploeg vervolgens een wedstrijd van De Graafschap en lopen zij op het laatste moment een plek in de Eredivisie mis.

Almere City FC is echter niet uitsluitend actief op het veld, maar ook daarbuiten. De businessclub Almere City blijft groeien en steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij de ploeg.

Ondersteuning

Een businessclub bestaat uit een verzameling van uiteenlopende bedrijven die financiële steun bieden aan een sportvereniging. De bedrijven betalen voor een lidmaatschap, waarmee zij de vereniging sponsoren en tegelijkertijd aardig wat voordelen verkrijgen. De businessclub Almere City bestaat op dit moment uit een groot aantal sponsoren, waaronder ING, Heineken, Gemeente Almere en de Vriendenloterij. 

Waarom aansluiten bij businessclub Almere City?

Natuurlijk krijgen deelnemers van businessclub Almere City ook iets terug voor de financiële support die zij bieden. Sponsor worden is namelijk één van de beste manieren om een relatienetwerk te vergroten. In contact komen met andere grote bedrijven kan leiden tot onderling zaken doen, nieuwe klanten werven en meer naamsbekendheid krijgen. Vooral voor kleinere ondernemingen die graag willen groeien en uitbreiden kan dit een goede zet zijn.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Yanmar Stadion van Almere City FC, gelegen aan de Competitieweg in Almere. In augustus 2021 is het stadion compleet verbouwd en kunnen er ruim 4500 mensen terecht om zaken te doen en plezier te hebben. 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog