Logo Voetbalblog
Cruijff: “Atlético is de moeilijkste tegenstander”
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Cruijff: “Atlético is de moeilijkste tegenstander”

In De Telegraaf laat de Nederlandse legende weten dat de Eindhovenaren moeten waken voor Atléti: “Atlético is niet de beste tegenstander, maar wel de moeilijkste.” Cruijf kijkt uit naar de duels tussen Arsenal en Barcelona, Juventus en Bayern München, maar toch vooral naar het duel tussen PSV en de Spaanse grootmacht.

“Voor PSV is het tegen Atlético Madrid duidelijk, dat als de ploeg het alleen op inzet aan laat komen het vragen om problemen wordt”, zegt Cruijff in zijn column. “PSV moet vooral een zet vooruit gaan denken om te voorkomen dat het een man-tegen-man-gevecht wordt. Want dat is typisch Atlético.”

De nummer 14 gaat verder: “Atléti is een club die speelt zoals de supporters dat willen. Alleen verwachten die niet het mooie technische voetbal van Barcelona of Real Madrid, maar een elftal dat tweehonderd procent inzet toont. Zolang het team alles geeft, accepteren ze de uitslag. Zelfs als die een keer niet goed is.”

Volgens Cruijff is de Madrileense club niet de beste ploeg in de Champions League, maar wel een van de moeilijkste tegenstanders: “Omdat ze op basis van inzet met z’n elven verdedigen en met z’n elven aanvallen. PSV zaal daarom vanaf de eerste minuut gefocust moeten zijn, want de Spanjaarden zijn dat ook.”

“Even niet opletten en het is gebeurd. In Nederland domineren we ook niet op het middenveld, omdat we daar de ruimte willen hebben. Ik vind dat een totaal verkeerde keus en ik hoop dat PSV tegen Atlético die fout niet maakt. Want dan zie ik het somber in”, beëindigt Cruijff zijn verhaal.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog