Logo Voetbalblog
Cruijff: Jonk blijft, of ik dump Ajax
© Pro Shots

november 2015 • Voetbalnieuws

Cruijff: Jonk blijft, of ik dump Ajax

De voetballegende laat aan De Telegraaf weten dat hij aan de kant van Wim Jonk staat. De verantwoordelijke voor de jeugdopleiding van Ajax kreeg deze week te horen dat hij moet vertrekken bij de club, maar wil dat besluit aanvechten.

“Jonk heeft natuurlijk groot gelijk. Hij houdt zich aan de gemaakte afspraken”, stelt Cruijff. “Het is omdat Jonk dit niet pikt, anders had ik het nu ook voor gezien gehouden.”

Hij vindt het zeer kwalijk dat niemand zich aan het zogenaamde ‘Plan Cruijff’ houdt. “De directie en de rvc moeten het plan uitvoeren, het technisch hart helpen en de boel bewaken. Daarvoor zitten zij er. Maar dat is allemaal niet gebeurd”, vindt de ernstig zieke voetbalman.

Cruijff geeft aan dat alleen Jonk hem nog belt en de afgesproken veranderingen doorvoert. Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Edwin van der Sar blijven stil. Hij eist daarom dat de aandeelhouders het besluit om Jonk weg te sturen tegenhouden, anders trekt hij zijn handen van Ajax af. “Wees dan eerlijk en misbruik niet langer mijn naam”, besluit hij.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog