Logo Voetbalblog
De 4 grootste onthullingen uit het boek van Wesley Sneijder

juli 2020 • Voetbalnieuws

De 4 grootste onthullingen uit het boek van Wesley Sneijder

Wesley Sneijder heeft een boek uit, dat zal je niet ontgaan zijn. Geen braaf voetbalboek over een imposante carrière, maar een onthullende biografie met het ene na het andere pikante detail. Dit zijn de vier grootste onthullingen uit het boek van Wesley Sneijder.

4. Periode Real Madrid bestond uit ‘drank en rock-n-roll

Hoewel Sneijder wat aardige momenten kende bij Real Marid, haalde hij er nooit zijn piek. Dat had vooral te maken met het heftige uitgaansleven van de middenvelder, onthult hij in zijn biografie. Als Madrid-speler kon hij zich bijna alles permitteren. “Alles wat je uitvreet wordt met de mantel der liefde bedekt. Ook als ik lam over straat rolde en duizenden euro’s uitgaf, of rondjes gaf aan de hele zaak. Ik kan niet zeggen dat ik voldoende weerstand bood. Ik liet me ook fêteren, er was altijd wel een medespeler in de buurt, meestal Guti.” Zijn medespelers Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy hadden in de gaten dat het uit de hand liep met het alcoholgebruik van Wesley, en wezen de middenvelder daar ook op. Na de scheiding met zijn eerste vrouw en een transfer naar Internazionale ging de carrière van Sneijder weer in de lift.

De 4 grootste onthullingen uit het boek van Wesley Sneijder
© Pro Shots

3. Het boterde nooit tussen Sneijder en Van Gaal

Sneijder doet in zijn biografie een uitgebreid boekje open over de moeizame relatie met Louis van Gaal. Eigenlijk heeft het nooit geklikt met de voormalig bondscoach. Zo gaf Van Gaal als technisch directeur van Ajax ooit een boete van 10.000 euro aan Sneijder, omdat die een fuck you-gebaar naar de bank had gemaakt. Daarna ging het mis toen de voetballer Van Gaal tegenkwam bij Inter tegen Bayern en de coach hem de hand weigerde. Toen Sneijder Van Gaal een paar jaar later opnieuw tegenkwam met Inter schold hij hem de huid vol.

Ook bij Oranje klikte het nooit. Zo pakte Van Gaal Sneijder de aanvoerdersband af. “Dat was gebaseerd op een leugen. Ik was in 2013 uit eten gegaan tussen twee interlands. Yolanthe was namelijk jarig. De regel was: niet stappen tussen twee wedstrijden in. Maar ik was in een restaurant, niet in een club. Ook nog eens na overleg met hem.” Toch besloot de middenvelder er niet tegenin te gaan, omdat hij zijn selectie voor het WK 2014 niet op het spel wilde zetten. Sneijder waardeerde Van Gaal echter wel als oefenmeester. “Als trainer staat hij wel in mijn top 3, hoor, maar Mourinho is mijn nummer 1.”

De 4 grootste onthullingen uit het boek van Wesley Sneijder
© Pro Shots

2. Sneijder leefde maximaal en verloor 10 tot 15 miljoen euro

Ook over zijn financiën, vaak een heikel onderwerp in de voetballerij, houdt Wesley Sneijder zijn mond niet. De middenvelder stelt ‘maximaal te hebben geleefd’. “En ik heb ook anderen laten leven”, zegt hij in zijn biografie. “Ik weet dat mensen vinden dat ik te veel geld weggeef. Kan dat? Te veel weggeven? Ik kwam uiteindelijk in de situatie dat ik het kon. En natuurlijk ben ik misbruikt. Of heb ik me laten misbruiken. Of ging het economisch opeens ergens mis. Op Ibiza zijn we nu bezig mijn restaurant te laten verbouwen, maar die investering loont natuurlijk nog niet. In Turkije heb ik in nieuwe appartementen geïnvesteerd, dat project loopt nog. En zo heb ik op allerlei manieren geld verloren, 10 tot 15 miljoen euro. Vreselijk, ja, maar niet dodelijk. Ik heb nog wat over. Al komt er nu niet veel meer binnen. En ik ben pas 36, ik moet nog even. Hier kun je zelf brokers vergelijken, om te voorkomen dat je in dezelfde situatie als Sneijder terechtkomt.

1. Van Bommel en Huntelaar gingen elkaar te lijf op het EK 2012

De 4 grootste onthullingen uit het boek van Wesley Sneijder
© Pro Shots

Het EK 2012 willen Nederlandse voetbalfans het liefst vergeten. Dat geldt ook voor Wesley Sneijder, die aangeeft dat hij het liever uit zijn boek had gelaten. Toch doet hij wat saillante onthullingen over het gefaalde toernooi, waar WK-finalist Oranje er al in de poulefase uitvloog. Zo gingen Klaas-Jan Huntelaar en Mark van Bommel met elkaar op de vuist na de pijnlijke nederlaag tegen Denemarken. “Een gevecht werd het niet, want ik stond ertussen. Ondanks mijn lengte kan ik ze wel aan, hoor. Toen wist ik ook: dit komt niet meer goed.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog