Logo Voetbalblog
De Boer: “Feyenoord verdiende deze overwinning dik en dik”
© Pro Shots

februari 2019 • Voetbalnieuws

De Boer: “Feyenoord verdiende deze overwinning dik en dik”

Frank de Boer zag vorige week met verbazing hoe Ajax hard onderuit ging in De Kuip. “Dat was wel heel verrassend”, reageert de coach in gesprek met de NOS.

“Ik kijk er natuurlijk altijd met interesse naar en hoop altijd dat Ajax wint, laat dat duidelijk zijn. Maar Feyenoord verdiende deze overwinning dik en dik”, vervolgt de trainer, tegenwoordig actief bij Atlanta United.

De Amsterdamse ploeg kreeg in de twee competitiewedstrijden na de winterstop tien tegentreffers. De Boer legt de vinger op de zere plek: “Allereerst de reis naar Orlando. Die reis is verre van ideaal.”

“Dan zijn er natuurlijk de transferperikelen rond Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Dat gaat toch bij de spelers in het hoofd zitten. Plus dat het voor de winterstop allemaal ontzettend goed ging. Als je dan dingen anders gaat doen, ben je kwetsbaar. Maar dat geldt voor elke club.”

De oud Ajax-trainer wijst ook op het ontbreken van de ‘restverdediging’. “Als je die niet op orde hebt, kan elk team gevaarlijk worden tegen Ajax. Ook in de competitie. Dat zag je tegen SC Heerenveen al, en als je tegen Real Madrid zo speelt, krijg je er ook zes om je oren”, aldus De Boer.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog