Logo Voetbalblog
De Oranje Leeuwinnen winnen met 1-0 van Zweden en plaatsen zich voor de WK-finale!
Pro Shots / Remko Kool

juli 2019 • Voetbalnieuws

De Oranje Leeuwinnen winnen met 1-0 van Zweden en plaatsen zich voor de WK-finale!

De Oranje Leeuwinnen hebben in het Stade de Lyon met 1-0 van Zweden gewonnen. Het was een intens voetbalgevecht. Een meeslepend schouwspel. Zweden was lange tijd de bovenliggende partij en ons land kroop een aantal keren door het oog van de naald. Keepster Sari van Veenendaal en centrumverdedigster Stefanie van der Gragt waren in topvorm. Nederland staat voor het eerst in de geschiedenis in de WK-finale.

Lineth Beerensteyn stond in de basis en Shanice van de Sanden nam plaats op de bank. In de eerste helft had Zweden het betere van het spel. Nederland werd teruggedrongen. De Oranje Leeuwinnen kwamen nauwelijks aan voetballen toe. De felle Scandinaviërs kregen een handjevol uitstekende mogelijkheden, maar Sari van Veenendaal hield haar doel schoon. Lieke Martens raakte geblesseerd en werd in de rust vervangen door Jill Roord. Middenveldster Roord viel goed in.

In de tweede helft belandde een schot van de Zweedse verdedigster Nilla Fischer op de paal. De Oranje Leeuwinnen zwijnden en kwamen vervolgens steeds beter in de wedstrijd. Nederland creëerde kansen. Eindelijk. Vivianne Miedema kopte op de lat. Een vlammend schot van invalster Shanice van de Sanden werd knap weggetikt door de Zweedse keepster Hedvig Lindahl. Na negentig minuten stond het nog steeds 0-0.

In de eerste verlenging vond Jackie Groenen plotseling ruimte voor een schot. De dynamische middenveldster legde meteen aan en schoot de bal van circa achttien meter achter de kansloze Hedvig Lindahl: 1-0. Na dit magnifieke doelpunt speelde Nederland de wedstrijd professioneel uit. De strijdlustige Oranje Leeuwinnen spelen aanstaande zondag om 17:00 uur tegen de schier onverslaanbare Verenigde Staten.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog