Logo Voetbalblog
De rijkste voetballer ter wereld is deze reservespeler van Leicester City
© Instagram

januari 2018 • Voetbalnieuws

De rijkste voetballer ter wereld is deze reservespeler van Leicester City

De rijkste voetballer ter wereld? Dat moet wel Cristiano Ronaldo zijn. Niet? Lionel Messi dan? Nope. De twee grootste voetbalsterren worden met miljarden voorbijgestreefd door ene Faiq Bolkiah, een tiener uit de reserves van Leicester City.

Dat heeft helemaal niets te maken met de voetbalkwaliteiten van Bolkiah, die nog geen minuut in de Premier League speelde. Hij is namelijk de zoon van prins Jefri Bolkiah van Brunei en dus ook het neefje van de steenrijke sultan.

Het vermogen van de prins wordt geschat op 17 miljard euro, waardoor zijn zoon ook direct schatrijk is. Een bestaan als profvoetballer had dus niet gehoeven, maar toch is dat één van Faiq’s grootste passies.

“Ik voetbal al zolang ik het me kan herinneren”, vertelt de 19-jarige knul aan FourFourTwo. “Mijn ouders hebben me ook altijd gesteund om mijn droom te bereiken. Zij waren mijn rolmodellen, op fysieke en psychologisch vlak. Normaal speel ik als winger, maar bij het nationale team speel ik liever in een vrije rol zodat ik de bal meer krijg.”

De pa van Faiq loopt een stuk meer met zijn rijkdom te koop dan zijn zoon. Zo liet hij Michael Jackson ooit een privé-concert geven toen zijn vader 50 werd. Een compleet stadion werd er voor uit de grond gestampt. Kosten: 10,5 miljoen euro!

Oh, en het is heel gezellig in huize Bolkiah: Jefri houdt er naast de moeder van Faiq nog drie vrouwen op na. Al die vrouwelijke aandacht leverde hem 17 kinderen op.

https://www.instagram.com/p/BdU4y3ihYQr/

https://www.instagram.com/p/BNJoZ1OjIBz/?taken-by=fjbolkiah

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog