Logo Voetbalblog
De strijd gaat verder ……

april 2019 • Voetbalnieuws

De strijd gaat verder ……

Nog vijf speelrondes te gaan in de Eredivisie en dus gaan de komende weken alle beslissingen vallen. Bijna iedere ploeg speelt nog ergens voor, dus staat er bij iedere wedstrijd wel iets op het spel. Vrijdagavond bijvoorbeeld tussen NAC Breda en FC Emmen, de degradatiekraker van het weekend. Maar dé vraag die heel Nederland bezig houdt is natuurlijk: wie wordt kampioen van Nederland? Ajax of PSV?

 

Met slechts een verschil van 9 doelpunten in het voordeel van Ajax is deze strijd om de felbegeerde kampioensschaal ongemeen spannend. Kan de inhaalrace van Ajax worden voltooid of staat PSV op 12 mei toch weer op één. Daar waar de landskampioen vrijwel het gehele seizoen heeft gestaan, maar sinds afgelopen weekend Ajax zag passeren op doelsaldo.

 

Gaat het drukke programma van Ajax de ploeg opbreken? Of blijven ze hierdoor in een goed ritme? Hoe sterk is PSV mentaal nadat de ploeg de laatste weken toch wat punten heeft laten liggen? Heeft één van beide ploegen misschien een makkelijker programma qua tegenstanders? Of is in deze fase van de competitie geen sprake van makkelijker of moeilijker programma vanwege de enorm druk?

Het zijn allemaal vragen die op maandagochtend uitvoerig worden besproken bij de koffieautomaat en waar heel voetbalminnend Nederland een mening over heeft. Het zijn vooral ook vragen die binnen nu en een maand beantwoord gaan worden, want dan weten wie zich landskampioen 2018 / 2019 mag noemen: Ajax of PSV.

 

Het resterende programma van beide ploegen:

Zaterdag 13 april (18.30 uur): Ajax – Excelsior
Zaterdag 20 april (18.30 uur): FC Groningen – Ajax
Dinsdag 23 april (20.45 uur): Ajax – Vitesse
Zondag 28 april (14.30 uur): De Graafschap – Ajax
Zondag 12 mei (14.30 uur): Ajax – FC Utrecht

Zondag 14 april (12.15 uur): PSV – De Graafschap
Zondag 21 april (16.45 uur): PSV – ADO Den Haag
Donderdag 25 april (20.45 uur): Willem II – PSV
Zondag 28 april (14.30 uur): PSV – Heracles Almelo
Zondag 12 mei (14.30 uur): AZ – PSV

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog