Logo Voetbalblog
Deze 10 spelers vertrekken uit de Eredivisie
© Pro Shots

januari 2016 • Voetbalnieuws

Deze 10 spelers vertrekken uit de Eredivisie

Nicolas Isimat-Mirin

Wintertransfers Eredivisie: Isimat-Mirin

© Pro Shots

De Franse verdediger kwam vorig seizoen nog regelmatig in actie bij PSV, maar is sinds de komst van Hector Moreno vrijwel altijd bankzitter. Standard Luik zou hem willen overnemen, maar de Eindhovenaren houden de boot nog af.

Michael de Leeuw

Wintertransfers Eredivisie: De Leeuw

© Pro Shots

Het contract van de FC Groningen-spits loopt dit seizoen af en hij heeft al aangegeven graag een buitenlands avontuur te willen aangaan. Die wens lijkt in vervulling te gaan, want onder andere een Chinese club De Leeuw aan zich willen binden.

Nicolai Boilesen

Wintertransfers Eredivisie: Boilesen

© Pro Shots

De Deense linksback is bij Ajax op een zijspoor beland, nadat hij zijn neus ophaalde voor een nieuw contract. Het is de vraag of hij het seizoen nog afmaakt in Amsterdam, of in de winterstop al vertrekt. Een deal met het Italiaanse Genoa schoof hij opzij, maar ook diverse Premier League-clubs zouden zich voor hem gemeld hebben.

Colin Kazim-Richards

Wintertransfers Eredivisie: Kazim-Richards

© Pro Shots

De gemankeerde spits komt sinds de komst van Michiel Kramer niet meer in de plannen van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst voor. Of er concrete interesse is voor de Engelse Turk blijft onduidelijk.

Wout Weghorst

Wintertransfers Eredivisie: Weghorst

© Pro Shots

Deze Heracles-spits lijkt net als zijn teamgenoot Oussama Tannane niet meer te houden. De 23-jarige wordt in verband gebracht met Cardiff City en Celtic.

Tonny Vilhena

Wintertransfers Eredivisie: Vilhena

© Pro Shots

De Feyenoord-middenvelder is na een moeilijk seizoen weer opgeleefd in Rotterdam, maar zijn contract loopt gewoon af deze zomer. Het Southampton van zijn oude trainer Ronald Koeman wilde hem in de zomer al naar Engeland halen en die interesse is er nog steeds.

Ricardo van Rhijn

Wintertransfers Eredivisie: Van Rhijn

© Pro Shots

De rechtsback van Ajax is door Kenny Tete uit de basis gespeeld en zit in een uitzichtloze situatie. De verdediger zou bijna rond zijn met Galatasaray.

Oussama Tannane

Wintertransfers Eredivisie: Tannane

© Pro Shots

De smaakmaker van het succesvolle Heracles zou weg mogen voor drie miljoen. Onder andere Galatasaray en Malaga worden genoemd als gegadigden voor de balkunstenaar.

Sebastien Haller

Wintertransfers Eredivisie: Haller

© Pro Shots

FC Utrecht pikte deze jonge Fransman voor een habbekrats op, maar de spits ontpopte zich als ware goalgetter. Er gloort goud aan de horizon voor de Domstedelingen: diverse Premier League-clubs zouden de spits graag zien komen, maar ook Ajax wordt genoemd.

Hakim Ziyech

Wintertransfers Eredivisie: Ziyech

© Pro Shots

De middenvelder steekt er bij FC Twente met kop en schouders bovenuit en wil maar wat graag weg bij de noodlijdende club. Welke clubs concrete interesse hebben in de middenvelder blijft onduidelijk, maar de kans dat Ziyech in februari nog voor Twente speelt is nihil.

En dan nog: Anthony Limbobwe (NEC), Christian Santos (NEC), Thulani Serero (Ajax), Janio Bikel, Renato Tapia (FC Twente), Felipe Gutierrez (FC Twente) en Sam Larsson (Heerenveen).

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog