Logo Voetbalblog
Deze 10 talenten vertrokken te vroeg naar het buitenland
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Deze 10 talenten vertrokken te vroeg naar het buitenland

De carrières liepen bijna allemaal hetzelfde, maar wie werd nou uiteindelijk de grootste flop? Wij hebben 10 talenten op een rijtje gezet!

10. Jeffrey Bruma

De verdediger vertrok op 15-jarige leeftijd naar de jeugdopleiding van Chelsea. Twee jaar later maakte hij zijn debuut en kwam hij tot vier optredens in de hoofdmacht in vier seizoenen. In 2010 werd hij verhuurd aan Leicester City, maar tot een terugkeer bij Chelsea kwam het niet. Een jaar later werd bekend dat Bruma voor twee jaar werd verhuurd aan Hamburger SV. Ook na dit Duitse avontuur was Chelsea niet overtuigd: Bruma werd verkocht aan PSV, waar hij inmiddels sterkhouder is.

Jeffrey Bruma

© Pro Shots

9. Nacer Barazite

De huidige speler van FC Utrecht vertrok in 2006 naar Arsenal. Daar doorliep hij alle jeugdteams, maar brak hij nooit door. Verhuurperiodes bij Vitesse en Derby County waren niet succesvol. Uiteindelijk vertrok Barazite naar Austria Wien, waar hij redelijk succesvol was. Een jaar later verhuisde de aanvaller naar AS Monaco. Bij de Monegasken liet hij zichzelf niet meer zien. Inmiddels speelt hij weer in Nederland.

Nacer Barazite

© Pro Shots

8. Patrick van Aanholt

In 2007 verruilde Van Aanholt PSV voor Chelsea. Hier genoot hij van de jeugdopleiding en werd hij in 2009 verhuurd aan Coventry City. In december van die jaargang werd hij teruggehaald naar Chelsea, omdat andere selectiespelers onbeschikbaar waren vanwege de Afrika Cup. Na verdere verhuurperiodes bij Newcastle United, Leicester City en Wigan Athletic. In 2012 werd Van Aanholt verhuurd aan Vitesse en dit was zo’n succes dat hij tot 2014 bleef. Hiermee verdiende hij een transfer naar Sunderland, de club waar hij nu twee jaar speelt.

Patrick van Aanholt

© Pro Shots

7. Danny Hoesen

Op 17-jarige leeftijd vertrok de spits naar Fulham, na een seizoen in de hoofdmacht van Fortuna Sittard. Hier kwam hij uit voor het tweede elftal en werd hij verhuurd aan HJK Helsinki. Daarna keerde hij terug bij Fulham, maar werd weer verhuurd; dit keer aan Fortuna Sittard. Uiteindelijk tekende Hoesen een contract bij Ajax waar hij regelmatig speelde. Na een verhuur aan PAOK Saloniki speelt de aanvaller nu bij FC Groningen.

Danny Hoesen

© Pro Shots

6. Kyle Ebecilio

Als 16-jarige vertrok Ebecilio richting Arsenal. Verder dan het tweede elftal kwam de middenvelder niet bij de Londense club. Hij vertrok en tekende bij FC Twente, waar hij wisselend presteerde. Ebecilio werd verhuurd aan Nottingham Forest. Na vijf optredens wilde die club echter alweer van hem af, maar FC Twente wilde hem niet terug. Inmiddels speelt Ebecilio zijn wedstrijden voor ADO Den Haag, op huurbasis.

Kyle Ebecilio

© Pro Shots

5. William Troost-Ekong

De Nederlandse Nigeriaan vertrok op 13-jarige leeftijd naar Fulham FC en werd twee jaar later overgenomen door Tottenham Hotspur. Verder dan het tweede elftal van de Londenaren kwam hij niet. Troost-Ekong vertrok naar FC Groningen, maar kwam niet verder dan twee duels. Hij werd verhuurd aan FC Dordrecht, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie en later weer degradeerde. In 2015 tekende Troost-Ekong een contract bij AA Gent, maar werd hij verhuurd aan het Noorse FK Haugesund.

William Troost-Ekong

© Pro Shots

4. Rajiv van la Parra

Niet Engeland, maar Frankrijk werd de bestemming van Van la Parra. In 2008 tekende hij voor SM Caen. Een succes werd hij niet: in drie jaar kwam hij tot 16 optredens. De vleugelspeler besloot om te vertrekken en keerde terug in de Nederlandse competitie. Bij SC Heerenveen leefde Van la Parra op en verdiende hij een transfer naar Wolverhampton.

Rajiv van la Parra

© Pro Shots

3. Zakaria Labyad

De Marokkaan brak door bij PSV, maar kwam uiteindelijk in een soap terecht. In het geheim tekende hij een contract bij Sporting Portugal, terwijl Labyad beloofde zijn contract bij PSV te verlengen. Uiteindelijk vertrok de flankspeler richting Portugal. Dit werd geen succes: Sporting kreeg financiële problemen en wilde van Labyad af. Via een brief vroeg hij of hij terug kon keren bij PSV. Uiteindelijk werd de Marokkaan verhuurd aan Vitesse en inmiddels speelt hij bij Fulham.

Zakaria Labyad

© Pro Shots

2. Ouasim Bouy

Bouy vertrok op 18-jarige leeftijd van Ajax naar Juventus, na een contractverlenging van de Amsterdammers te hebben afgeslagen. Na een tijd bij het tweede elftal werd de middenvelder verhuurd aan Brescia (Serie B). Hierop volgde huurperiodes bij Hamburger SV en Panathinaikos. Daar kwam Bouy niet echt van de grond. Inmiddels is hij teruggekeerd op de Nederlandse velden en speelt hij op huurbasis bij PEC Zwolle.

Ouasim Bouy

© Pro Shots

1. Royston Drenthe

De Rotterdammer vertrok op 20-jarige leeftijd naar Real Madrid. In zijn eerste seizoen ging het hem voor de wind, maar in zijn tweede en derde jaar in Spanje zat hij voornamelijk op de bank of op de tribune. Uiteindelijk werd hij verhuurd, maar uitblinken deed hij alleen negatief. Na avonturen in Rusland, Engeland en Turkije verdient Drenthe nu zijn geld in de zandbak van Qatar.

Royston Drenthe

© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog