Logo Voetbalblog
Dit is waarom Wenger geen fortuin aan transfers uitgeeft
© Pro Shots

november 2015 • Voetbalnieuws

Dit is waarom Wenger geen fortuin aan transfers uitgeeft

De Fransman geeft in gesprek met Mirror aan dat hij het vooral doet uit hart voor de club. Wenger wil zijn team in een gezonde staat achterlaten als hij afscheid neemt.

“Ik heb Arsenal altijd behandeld alsof het mijn eigen club was”, vertelt Wenger. “Ik krijg soms kritiek omdat ik niet genoeg uitgeef, niet zorgeloos genoeg ben.”

De oefenmeester vindt echter dat hij krediet verdient, omdat hij altijd zijn eigen plan heeft getrokken.

“Ik kan me voorstellen dat mensen het daar niet mee eens zijn”, aldus Wenger. “Maar mijn grote trots zal zijn dat als ik vertrek, ik de club achterlaat met een goede ploeg in een gezonde situatie. Ik had ook kunnen zeggen: ik ben hier vier of vijf jaar en we winnen alles, om de club vervolgens bankroet achter te laten. Voor mij is consistentie het kenmerk van een geweldige ploeg.”

Ondanks die mooie woorden trok Wenger de afgelopen seizoenen toch diverse malen de portemonnee. Zo werd Mesut Özil voor een recordbedrag van 42,5 miljoen pond (bijna 60 miljoen euro) naar Londen gehaald en betaalde de club een seizoen later 35 miljoen (50 miljoen) voor Alexis Sanchez. Een landstitel ontbreekt echter al sinds 2004 in de prijzenkast van de Gunners.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog