Logo Voetbalblog
Dit zijn de 11 beste spelers die niet naar het EK gaan
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Dit zijn de 11 beste spelers die niet naar het EK gaan

Doelman: Jan Oblak (Slovenië)

We beginnen natuurlijk bij de doelman. En dit is er niet zomaar een, Jan Oblak hield dit jaar al 20 keer de nul en bewijst zo een van de beste keepers te zijn in de Primera División.

Jan Oblak

© Pro Shots

Linksback: Daley Blind (Nederland)

Daley Blind kennen we natuurlijk allemaal van Oranje. De Nederlander kan op verschillende plekken uit de voeten, maar wij hebben er voor gekozen om hem op de linksback positie te zetten. Daley Blind is een steunpilaar bij zijn club Manchester United, en bewijst dat hij bij het Nederlands Elftal ook een leiders rol op kan eisen.

Daley Blind

© Pro Shots

Centrale verdediger: Stefan de Vrij (Nederland)

Stefan de Vrij is op dit moment geblesseerd, maar hij bewijst dat hij op volle fitheid een rots in de branding is voor zowel zijn club, als bij het Nederlands Elftal.

Stefan de Vrij

© Pro Shots

 

Centrale verdediger: Sokratis Papastathopoulos (Griekenland)

Sokratis Papastathopoulos is misschien een minder bekende naam in Nederland, maar bij de Grieken speelt hij een grote rol in de defensie. Ook bij Borussia Dortmund staat hij in de basis en vormt hij een centraal duo met Mats Hummels.

sokratis papastathopoulos

© Pro Shots

Rechtsback: Branislav Ivanović (Servië)

Ivanovic is al 8 seizoenen lang een belangrijke speler bij Chelsea FC. De Serviër heeft al heel wat prijzen gepakt met zijn club en hier heeft hij een groot aandeel in gehad.

Branislav Ivanovic

© Twitter

Linkshalf: Nemanja Matić (Servië)

Nemanja Matic heeft een iets minder seizoen, maar vorig jaar heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap van Chelsea. Ook kan hij met zijn kracht en inzicht voor ieder team een meerwaarde zijn.

Nemanja Matic

© Pro Shots

Centrale middenvelder: Wesley Sneijder (Nederland)

Sneijder kan natuurlijk niet in deze opstelling ontbreken. De kleine Amsterdammer bewijst al jarenlang een meerwaarde te zijn voor het Nederlands Elftal. Ook bij zijn club Galatasaray is hij met vijf goals en zes assist heel belangrijk.

Wesley Sneijder

© Pro Shots

Rechtshalf: Miralem Pjanić (Bosnië)

Pjanic heeft dit seizoen 11 goals gemaakt en 11 assist geleverd. Dit is een hele goede prestatie, maar hij heeft er helaas niet voor kunnen zorgen dat hij Bosnië op het EK kan vertegenwoordigen.

Miralem Pjanic

© Pro Shots

Linksbuiten: Christian Eriksen (Denemarken)

Over Christian Eriksen is er geen discussie mogelijk. De Deen kent een uitstekend seizoen bij Tottenham Hotspur en met 6 goals en 12 assists heeft hij er voor gezorgd dat Tottenham Hotspur tweede staat in de Premier League.

Christian Eriksen

© Pro Shots

Spits: Karim Benzema (Frankrijk)

Karim Benzema is een van de beste spitsen in de Primera división. Hij is dit seizoen goed voor maar liefst 22 goals en is dan ook echt in bloedvorm. Toch heeft Frankrijk er voor gekozen om hem niet mee te nemen naar het EK. Dit omdat hij betrokken is geweest bij een afpersingszaak. Benzema zou Mathieu Valbuena hebben laten weten dat er een seksvideo van hem was opgenomen. Tegen betaling van 150.000 euro zouden de pikante beelden niet openbaar worden gemaakt.

Karim Benzema

© Pro Shots

Rechtsbuiten: Arjen Robben (Nederland)

Ook over Arjen Robben is er geen twijfel mogelijk. De Nederlander is een van de beste rechtsbuiten ter wereld, en heeft al meerdere malen bewezen dat hij heel belangrijk is voor het Nederlands Elftal. Voor Bayern München is hij ook belangrijk, telkens als hij in het veld komt gebeurd er iets waardoor de ploeg beter gaat spelen.

Arjen Robben

© Pro Shots

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog