Logo Voetbalblog
Ernstige en blijvende hersenschade voor Nouri
© Pro Shots

juli 2017 • Voetbalnieuws

Ernstige en blijvende hersenschade voor Nouri

De hersenfuncties van Nouri zijn de afgelopen dagen onderzocht op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck. Daar kwam uit dat een groot deel van de hersenen van de 20-jarige middenvelder niet meer functioneren.

Volgens Ajax is de kans op herstel ‘nihil’. “Dit is het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk”, reageert algemeen directeur Edwin van der Sar op de clubwebsite. “Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven.”

“De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario. Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie Dat wordt enorm gewaardeerd.”

“Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd”, aldus Van der Sar.

Nouri werd onwel tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. De middenvelder werd op het veld gereanimeerd. De schade aan zijn hersenen is toen waarschijnlijk ontstaan, als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen.

De middenvelder is medisch vrijgegeven voor vervoer en wordt op korte termijn overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De familie van Nouri heeft nog steeds hoop op herstel. Zij vragen iedereen dan ook om niet te stoppen met de smeekgebeden, laat Ajax in een statement weten.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog