Logo Voetbalblog
Emiliano Sala moést vertrekken van voorzitter Nantes

mei 2019 • Voetbalnieuws

Emiliano Sala moést vertrekken van voorzitter Nantes

21 januari 2019, de dag dat het sprookje van Emiliano Sala ophield. Op een vlucht van het Franse Nantes naar het Welshe Cardiff stortte het vliegtuig met Sala als inzittende neer in het Engelse Kanaal.

Wat op het eerste zicht een droomtransfer leek voor de jonge Argentijn bleek eigenlijk een geforceerd vertrek bij de Franse club. Volgens informatie van de Franse sportkrant L’Equipe zou de aanvaller niet enthousiast zijn geweest over de overstap naar Engeland.

L’Equipe kreeg een audioboodschap in bezit dat Sala een tweetal weken voor het dodelijk ongeval heeft ingesproken. Hierin is duidelijk dat de aanvaller niet wou vertrekken bij Nantes, maar dat hij hier niets in te zeggen had.

De boodschap van het bericht is duidelijk. Sala hekelt de voorzitter van de Franse Club en steekt dit niet onder stoelen of banken. Zo zegt hij in het audiobericht: “Ik walg van die man, hij wil me naar Cardiff pushen.”

Verder luidt het bericht als volgt: “Gisteravond stuurde ik een bericht naar Meissa (zaakwaarnemer van Sala)”“Hij belde me een paar uur later terug. Meissa vertelde me dat Franck Kita (zoon van Nantes-eigenaar Waldemar) hem een bericht had gestuurd om te komen praten. Ze hebben met elkaar gepraat en ze willen mij verkopen. Vandaag ligt er een bod van Cardiff City op tafel. Nantes kan een pak geld voor mij krijgen. Ze willen absoluut dat ik vertrek. Het klopt dat het om een goed contract gaat, maar vanuit sportief oogpunt is het voor mij niet interessant. Dus proberen ze mij nu op alle mogelijke manieren te doen verkassen. Ik ben niet bang om naar Cardiff City te gaan. Ik heb er mijn hele carrière voor moeten knokken. Ik ben klaar om te vechten voor mijn plaats. Dat schrikt me niet af, integendeel. Maar ik vind wel dat Meissa iets beters moet zoeken voor het einde van de mercato. Meissa heeft nee gezegd tegen Cardiff City, hij wil niet dat ik daar naartoe ga. Het klopt dat ik iets interessants wil, zowel in sportief opzicht als inzake het contract, maar soms kan je niet allebei hebben.’’

In het tweede deel van het audiobericht gaat Sala verder in op de zoon van Nantes-voorzitter Waldema: “Daarnaast wil ik niet praten met Kita, want ik wil niet boos worden. Ik walg van die man als ik face to face met hem ben. Nu wil hij me naar Cardiff City pushen omdat hij fantastisch heeft onderhandeld. Hij krijgt het geld dat hij wil. Hij wil dat ik vertrek, maar hij heeft niet eens gevraagd wat ík wil. Hij is alleen maar geïnteresseerd in geld. Zo staan de zaken vandaag: een complete chaos. Ik weet niet wat ik moet doen, want ik ben het die elke dag op die man zijn gezicht moet zien. Maar niemand kijkt naar mij om, naar wat ik allemaal moet doorstaan. Ik heb het zwaar, heel zwaar, want ik heb het gevoel dat niet veel mensen zich kunnen verplaatsen in mijn situatie.’’

De voorzitter van Nantes kreeg de kans om zijn verhaal te doen aan L’Equipe. Hierin zei hij: ‘’Ik ben verbaasd en teleurgesteld over de haat tegenover mijn persoon”, zegt Kita. “Want ik vind dat ik me goed heb gedragen. Ik moet dan maar aanvaarden dat sommige mensen dat anders zien. Emiliano Sala was een verstandige jongen. Als hij niet was omgekomen bij die vreselijke vliegtuigcrash, dan was hij nu erg gelukkig geweest, denk ik. Ik heb ook het gevoel dat dit niet zijn woorden zijn. Als ik echt geld had willen verdienen aan zijn transfer, dan had ik het niet zo gespeeld. Want aan het einde van de rit was er niet zoveel over.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog