Logo Voetbalblog
Eredivisie-aanvoerders in opstand tegen kunstgras
© Pro Shots

mei 2017 • Voetbalnieuws

Eredivisie-aanvoerders in opstand tegen kunstgras

Stijn Schaars, de aanvoerder van sc Heerenveen, nam het initiatief en nam contact op met de VVCS om te vragen of er iets gedaan kon worden tegen de opmars van kunstgras. Elf aanvoerders van andere clubs, waaronder Dirk Kuyt (Feyenoord, Luuk de Jong (PSV) en Davy Klaassen (Ajax), wilden meewerken.

Alleen de zes captains die bij Eredivisie-clubs met kunstgras onder contract staan wilden niet meewerken. “Alle technische vaardigheden zoals passen, trappen, aannemen zijn anders op kunstgrasvelden. Daarnaast vind ik kunstgras competitievervalsing, omdat clubs er dagelijks op trainen en de uitspelende ploeg eens in de zoveel tijd met kunstgras wordt geconfronteerd”, aldus FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen.

Danny Hesp, voorzitter van de VVCS, begrijpt de spelers: “Voetballen op kunstgras verandert het spel en beïnvloedt de ontwikkeling van het Nederlands voetbal op een negatieve manier. Wij moeten met zijn allen deze ontwikkeling stoppen en beginnen om de Eredivisie kunstgrasvrij te maken. Met dit statement willen we de discussie aanwakkeren om samen met alle betrokkenen tot de beste oplossing te komen voor het Nederlandse topvoetbal.”

In de verklaring, die gepubliceerd werd op de website van de spelersvakbond, roepen de aanvoerders de KNVB en de clubs op een verbod op kunstgras op te nemen in de licentievoorwaarden.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog