Logo Voetbalblog
Ernstige waarschuwing voor Ajax-trainer na incident
© Pro Shots

oktober 2017 • Voetbalnieuws

Ernstige waarschuwing voor Ajax-trainer na incident

Een week geleden ontstond er na een jeugdwedstrijd een handgemeen tussen de ex-voetbalprof en de vader van een jeugdspeler. Wooter is de trainer van Onder-16 van Ajax.

Na een duel op De Toekomst ontstond er op de parkeerplaats een woordenwisseling tussen de trainer en de vader van een jeugdspeler. De vader was ontevreden over het aantal speelminuten dat zijn zoon kreeg.

“Wooter heeft me daarbij bij de keel gegrepen en over mijn autoportier gegooid. Daarna heb ik me verweerd”, zo stelt de vader. Hij zegt aangifte te hebben gedaan. “Als jeugdtrainer val je geen ouders aan. En al helemaal niet waar hun kinderen bij zijn.”

Ajax bevestigt het incident, maar bestrijdt de lezing van de vader van de jeugdspeler. “Wooter heeft eveneens aangifte gedaan, vanwege het agressieve en dreigende handelen van de vader.”

“Maar omdat wij het handelen van de trainer in deze situatie ook afkeuren, heeft hij een ernstige waarschuwing gekregen”, aldus de club. Volgens een andere bron was het de vader die als eerste agressief werd, Wooter verdedigde zich nadat hij werd klemgereden op de parkeerplaats.

Ajax heeft de vader de toegang tot de club ontzegd en de speler zelf is uit de opleiding gezet: “De basis om samen verder te werken ontbreekt.”

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog