Logo Voetbalblog
Excelsior slaat opnieuw slag: Nog een doelman
© Pro Shots

augustus 2017 • Voetbalnieuws

Excelsior slaat opnieuw slag: Nog een doelman

“Het is leuk om terug te zijn bij Excelsior”, zegt Zwarthoed op de clubwebsite. De goalie stond in het seizoen 2006/07 ook al onder de lat in Rotterdam. “Ik ben er enorm blij mee. Er speelden nog wat dingen, maar dat is uiteindelijk niks geworden.”

“Ik had al twee weken meegetraind met een amateurclub en een wedstrijd bij de selectie gezeten. Ze zaten daar op een definitief antwoord te wachten. Ik had vooraf gezegd dat ik wilde wachten tot 31 augustus en toen kwam Excelsior dus voorbij.”

“Ik wist dat Excelsior een doelman zocht en na afgelopen weekend zelfs twee keepers”, vervolgt de 34-jarige doelman. “Natuurlijk hoop je dan dat ze bij jou uitkomen, maar ik wist niet wat de club wilde en wat ze precies zochten. Toen ik werd benaderd, hoefde ik in principe niet lang na te denken. Natuurlijk moeten de voorwaarden goed zijn, maar dat was het geval en daarom waren we er snel uit.”

Ook de rol van Zwarthoed is duidelijk: “Ik word niet de eerste doelman. Natuurlijk wil je liever spelen, maar als het verhaal van het begin af aan duidelijk is, heb ik geen moeite met deze rol. Het wil ook niet zeggen dat ik achterover ga leunen, in tegendeel. Als het moet dan zal ik er staan. Ik zal er vanaf vandaag alles aan doen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog