Logo Voetbalblog
Familie Cruijff zet vraagtekens rondom getreuzel Arena
© Pro Shots

december 2017 • Voetbalnieuws

Familie Cruijff zet vraagtekens rondom getreuzel Arena

De Johan Cruijff Arena is er nog altijd niet. Al in april werd bekendgemaakt dat de Amsterdam ArenA vernoemd zou worden naar Cruijff, maar de naamswijziging is nog altijd niet doorgevoerd.

Jordi Cruijff laat in zijn column in De Telegraaf namens de familie weten dat er vraagtekens worden gezet bij de gang van zaken: “Als afwachtende partij weten we niet precies wat er speelt. De Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van.”

De officiële naamswijziging stond gepland voor 25 oktober, maar die datum bleek niet haalbaar. Vorige maand liet operationeel directeur Rutger Arisz weten dat de verandering van de naam nog in 2017 zou gebeuren. Dat lijkt nu echter ook niet meer te gaan lukken.

Cruijff schrijft in de column dat de familie na de door Eberhard van der Laan doorgedrukte intentieverklaring hoopte dat de besprekingen snel zouden worden afgrond. “Dat voelt voor ons niet goed. Wel is het mooi om te zien en te horen voor hoeveel mensen De Arena al als de Johan Cruijff Arena geldt. Een mooi gebaar, dat we enorm waarderen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog