Logo Voetbalblog
FIFA bekent omkoping WK’s 1998 en 2010
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

FIFA bekent omkoping WK’s 1998 en 2010

De FBI bracht eerder al naar buiten dat er sprake was van omkoping bij de toewijzing van de desbetreffende WK’s. Nu heeft de wereldvoetbalbond het nieuws bevestigd en eist tientallen miljoenen van veroordeelde FIFA-officials.

“De veroordeelde verdachten hebben hun machtspositie bij de FIFA en internationale voetbalorganisaties misbruikt”, zegt de kersverse president Gianni Infantino op de FIFA-website. “Daarmee hebben ze de FIFA, zijn lidstaten en de voetbalgemeenschap serieuze en blijvende schade berokkend. Het geld dat ze in hun zakken hebben gestoken is van het mondiale voetbal. De FIFA wil dat geld terug, ongeacht hoe lang het gaat duren.”

“Het geld dat de officials kregen was niet bedoeld om zwembaden en villa’s te bouwen, maar voor voetbalfaciliteiten en om opleidingen van spelers en trainers te betalen”, vervolgt de voetbalbond. De wereldvoetbalbond wil niet alleen de winst uit illegale praktijken terug, maar ook hun loon, bonussen en commissies. Daar bovenop wil de bond nog een schadevergoeding voor de imagoschade die de FIFA heeft opgelopen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog