Logo Voetbalblog
Foppe de Haan moet bondscoach worden

november 2015 • Voetbalnieuws

Foppe de Haan moet bondscoach worden

Foppe is momenteel trainer van Heerenveen. Een beetje uit nood geboren want de Fries was al lang en breed met trainerspensioen gegaan. Maar hij moest wel. Dwight Lodeweges had de handdoek in de ring geworpen en er was niemand zo gek om in het wespennest van Heerenveen te duiken. Niemand behalve Foppe. Want Foppe staat boven het bestuurlijk gekonkel en gaat zo zijn eigen weg. En met resultaat. Heerenveen is onder zijn leiding nog ongeslagen met als absolute hoogtepunt de klinkende 1-4 zege bij FC Twente afgelopen weekend.

Foppe is dus tot nog toe succesvol als ad-interim trainer van Heerenveen. De vraag is voor hoelang hij dit nog blijft doen. Zelf zwijgt Foppe in alle talen (ja ja, ook in het Fries) maar de clubleiding zou er goed aan doen om de succes-trainer langer aan zich te binden.

Zelf hoop ik dat Foppe hierna weer stopt bij Heerenveen. Als hij ziet dat de rust is weergekeerd en hij de club met een gerust hart achter kan laten. Want dan hoop ik dat Foppe nog voor één ding te porren is. Ik zie in Foppe namelijk een ideale bondscoach. Foppe is de rust zelve, kan met iedereen omgaan, jong of oud, dat maakt hem niet uit. En iedereen in Nederland houdt van Foppe. Om zijn 0er-nuchterheid, om zijn voetbalkennis en gewoon om wie hij is. Foppe heeft geen Ajax-bril, geen Feyenoord-bril, geen PSV-bril. Ja, een Heerenveen-bril ok, maar ik zie Foppe nog niet zo gauw pak ‘m beet Pelle van Anholt, Luciano Slagveer of Mitchell te Vrede selecteren.

Foppe heeft in het verleden al bewezen met de talentvolle jeugd om te  kunnen gaan. In 2006 en in 2007 werd Jong Oranje onder leiding van Foppe Europees kampioen en wist het zich in 2008 te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Foppe lijkt mij de ideale man die een speler als Memphis Depay weer aan  het voetballen gaat krijgen. En over zijn keuzes zal de publieke opinie minder snel vallen dan over de warrige keuzes van Danny Blind. Wat mij betreft belt de KNVB gauw naar Friesland. Dan hoeven ze niet eens Danny Blind te ontslaan. Die schuift gewoon weer een plekje op en wordt de assistent van Foppe.

Foppe de Haan als bondscoach. Mijn zegen heeft ie.

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog