Logo Voetbalblog
Fraaie Europa League-loting voor PSV, Feyenoord en AZ
Paulo Ferreira annonce PSV Eindhoven

augustus 2019 • Voetbalnieuws

Fraaie Europa League-loting voor PSV, Feyenoord en AZ

Vrijdagmiddag vond in Monaco de loting plaats voor de poulefase van de Europa League. Voormalig Chelsea-spelers Ashley Cole en Paulo Ferreira verrichtten de loting. Voor Nederland was de loting belangrijk. Immers, er moet dit seizoen een serieuze aanval worden gepleegd op de top 10 van de coëfficiëntenlijst.

PSV treft uit pot 1 het Sporting Portugal van Marcel Keizer. De wedstrijden tegen de Portugese topclub zullen moeten beslissen welk team de groepswinst pakt. Een andere opvallende naam in de poule is LASK Linz. De club uit Oostenrijk had, bij uitschakeling van Basel, de opponent van PSV kunnen worden in de Champions League voorronde. Rosenborg maakt de groep van PSV compleet.

Feyenoord treft eveneens een Portugese tegenstander in FC Porto. Ook mogen de Rotterdammers zich opmaken voor een duel met het Schotse Rangers FC van Steven Gerrard. De groep wordt gecompleteerd door Young Boys Bern.

Voor AZ was op voorhand de zwaarste poule verwacht aangezien ze als enigste Nederlandse club in pot 4 zaten. De Alkmaarders moeten voor hun poule flinke reizen door Europa maken, met Astana uit Kazachstan en Partizan Belgrado uit Servië als tegenstanders. Daar tegenover staat dan wel het prachtige affiche met Manchester United op Old Trafford. AZ speelt zijn thuiswedstrijden overigens in het Cars Jeans Stadion van ADO den Haag omdat het nog altijd niet in het eigen stadion terecht kan.

De groepswedstrijden vinden plaats op 19 september, 3 oktober, 24 oktober, 7 november, 28 november en 12 december.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog