Logo Voetbalblog
Frank de Boer verlaat Ajax
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Frank de Boer verlaat Ajax

De oefenmeester was sinds 6 december 2010 hoofdtrainer bij de Amsterdammers. In zijn periode bij Ajax won hij vier keer de landstitel en eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

“Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Eerst als speler en de afgelopen tien jaar als trainer. Ik heb me bij de D1 en de A1 kunnen ontwikkelen. Ajax gaf mij daarna al snel de kans bij het eerste elftal en daar ben ik de club dankbaar voor”, zo laat De Boer weten op de clubsite.

“Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014-2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten, daar hebben we alles aan gedaan. Maar het is helaas niet geworden wat wij allemaal hoopten en verwachtten.”

“Ik begon steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor iets anders. Dat is beter voor mij en naar mijn mening ook voor Ajax. Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Een jaar zonder club is ook een optie, ik zie wel wat er op mijn pad komt”, vertelt De Boer.

“Ik koester vooral de mooie herinneringen, met het behalen van de 30e landstitel als absoluut hoogtepunt. We hebben veel talenten de kans kunnen geven en hun doorbraak meegemaakt. Ik weet zeker dat dat ook de komende jaren zal gebeuren. Zoals het hoort bij Ajax. Waar ik ook ben, ik zal het nauwlettend blijven volgen, Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven”, besluit de trainer.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog