Logo Voetbalblog
Frenkie de Jong was bijna Feyenoorder
© Pro Shots

december 2017 • Voetbalnieuws

Frenkie de Jong was bijna Feyenoorder

PSV was de grootste concurrent van Ajax in de strijd om Frenkie de Jong’s handtekening, toen de talentvolle middenvelder bij Willem II speelde.

Zoals bekend koos Frenkie voor Amsterdam, maar lang daarvoor leek aartsrivaal Feyenoord de beste papieren te hebben om de middenvelder over te nemen. Heel lang daarvoor zelfs.

Dat heeft allemaal te maken met de herkomst van De Jong, die opgroeide in het dorpje Arkel in Zuid-Holland. Frenkie speelde de sterren van de hemel bij de plaatselijke ASV en dat trok de aandacht van nabij gelegen profclubs.

“Al die uren voetballen, leverde Frenkie al snel de interesse van onder meer Willem II en Feyenoord op”, vertelt diens vader in een boeiend achtergrondverhaal van Ajax Showtime. “Toen hij zeven jaar was, liep hij een half jaar stage bij Willem II en Feyenoord. Ze wilden hem allebei graag hebben, maar hij koos op gevoel voor Willem II. Het was warmer, terwijl Rotterdam om de hoek lag op veertig kilometer rijden.”

Dat was even slikken voor de familie De Jong, want die waren allemaal Feyenoord-fan. Benieuwd wat die vonden van zijn volgende toptransfer naar Ajax…

Hoe het ook zij: hieronder doet Kenneth Perez precies uit de doeken waarom Ajax goud in handen heeft met Frenkie.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog