Logo Voetbalblog
Van Gaal te duur voor België: “Daar moeten we duidelijk over zijn”
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

Van Gaal te duur voor België: “Daar moeten we duidelijk over zijn”

Zo ook Louis van Gaal, maar de Belgische voetbalbond kan trainers van dat kaliber niet halen. “Een topcoach van wereldniveau – zoals bijvoorbeeld Louis van Gaal – is voor ons in principe onhaalbaar, ik denk dat we daar duidelijk over moeten zijn”, vertelt Gérard Linard, die op interim-basis aan het hoofd staat van de Belgische voetbalbond in Het Laatste Nieuws.

“We zeggen het niet graag, maar eigenlijk zijn De Rode Duivels in theorie te groot geworden voor een klein land als België. We moeten realistisch zijn. Tenzij de nieuwe bondscoach natuurlijk op financieel vlak water bij de wijn wil doen”, aldus Linard.

Naast Van Gaal worden ook Michel Preud’homme en Hein Vanhaezebrouck in verband gebracht met de functie. Wilmots heeft echter nog een contract tot medio 2018 en om dat af te kopen zal de Belgische bond één miljoen euro op tafel moeten leggen.

“Dat is een probleem”, erken Linard, die de afgelopen dagen niets heeft gehoord van bondscoach Wilmots. “Iedereen neemt de tijd om na te denken, want in dit dossier heeft het absoluut geen zin om overhaast te werk te gaan”, besluit hij.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog