Logo Voetbalblog
Van Gaal: “Een miezerig, naar mannetje”
© Pro Shots

april 2016 • Voetbalnieuws

Van Gaal: “Een miezerig, naar mannetje”

“We speelden, ruim voor het WK van 2014, in China en het was onrustig doordat het functioneren van Wesley Sneijder onder druk stond”, vertelt Jansma aan Voetbal Inside.

“Maar het was prachtig mooi in Peking en dus vonden mijn collega’s van communicatie en ik dat het tijd was voor een goede, informele lunch van de ploeg met tien trouwe journalisten”, gaat Jansma de situatie na.

“Vanaf het moment dat Van Gaal de lift uitstapte voor die bijeenkomst, wist ik al dat het misging, want hij keek heel chagrijnig”, aldus de journalist. “En inderdaad gedroeg hij zich buitengewoon onaangenaam tegen journalisten.”

Jansma gaat verder: “Na de eerste vraag van Willem Vissers van de Volkskrant zei hij: ‘wat ben je toch een miezerig, naar mannetje’. Na afloop vroeg Van Gaal in een klein clubje wat ik er van vond.”

“Ik kon niets anders zeggen dan dat het verschrikkelijk was. Eigenlijk had ik daarna meteen moeten opstappen, maar hij had ook een compleet andere kant waarover je weinig leest”, besluit de journalist zijn verhaal.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog