Logo Voetbalblog
‘Van Gaal verliest respect kleedkamer door kritische e-mails’
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

‘Van Gaal verliest respect kleedkamer door kritische e-mails’

Dat weet The Independent. Volgens de krant begon de onrust al tijdens het eerste trainingskamp in de Verenigde Staten. De coach was zo boos over het feit dat het hotel in Beverly Hills te ver van het trainingscomplex lag, dat hij een budget Holiday Inn liet boeken waar de selectie tussen de ochtend-en middagtraining kon slapen.

De spelers konden het strikte regime van Van Gaal niet waarderen. Dat de coach de spelers de maandag na een zondagwedstrijd niet vrij gaf, maar onderwierp aan een videobespreking met beelden van de wedstrijd, werd ook niet gewaardeerd.

Van Gaal zou zijn spelers fel hebben bekritiseerd in het bijzijn van anderen. Aanvoerder Wayne Rooney en Michael Carrick verzochten de oefenmeester om het iets rustiger aan te doen en Van Gaal ging daarin mee, maar begon daarna wel met het sturen van kritische e-mails, die door een groot gedeelte van de selectie niet werden geopend.

De Nederlander was de spelers echter te slim af. Van Gaal stuurde een tracker mee, waardoor hij kan zien of de spelers de e-mails hadden geopend. De spelers verzonnen daar weer iets op: ze openden de berichten, zonder de inhoud te bekijken.

Verder storen de spelers zich aan de voorkeursbehandeling van Bastian Schweinsteiger. De Duitser speelt niet vaak door blessures maar liet zichzelf ook niet vaak op de club zien.

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog