Logo Voetbalblog
Luuk de Jong kon naar Ajax
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Luuk de Jong kon naar Ajax

“De Graafschap wilde me liever eerst laten debuteren in het eerste voordat ik een transfer zou maken. Toen Siem was vertrokken naar Ajax dacht het bestuur: hij had meer opgebracht als hij hier het eerste had gehaald”, vertelt PSV-aanvaller De Jong in gesprek met Helen van Ajax.

De in Zwitserland geboren spits mocht alleen weg als Ajax met een hoog bedrag zou komen. Maar dit hadden de Amsterdammers er niet voor over en dus ketste de transfer af. Dit vond De Jong erg jammer, omdat hij anders met zijn broer Siem samen had kunnen spelen bij Ajax.

De twee broertjes hadden later in hun carriere nog de kans om samen te spelen bij Newcastle United, maar ook dit ging niet door.”Als Newcastle United voor vorig seizoen de optie had gelicht om mij over te nemen van Borussia Mönchengladbach, hadden Siem en ik samen gespeeld in de Premier League. Dat was mooi geweest, hoor.”

De twee broers hebben ooit een keer eerder samen gespeeld. Dit was tijdens de oefenwedstrijd van Oranje tegen Bayern München die helaas met 3-2 verloren werd.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog