Logo Voetbalblog
Genomineerden Rinus Michels Award bekendgemaakt

mei 2019 • Voetbalnieuws

Genomineerden Rinus Michels Award bekendgemaakt

Het voetbalseizoen nadert zijn eind. Dit houdt in dat de jacht op zilverwerk voor clubs is geopend en dat er ook individuele prijzen te verdienen zijn. Zo zijn maandag de vier genomineerden voor de Rinus Michels Award bekend gemaakt.

De grootste kanshebber op de award is Ajax trainer Erik ten Hag. De oefenmeester heeft immers de Dennenappel al te pakken en heeft bovendien goede papieren om aan het eind van het seizoen de kampioensschaal omhoog te houden. Ook dingen de Amsterdammers verrassend nog mee om de felbegeerde Champions League.

Ook PSV trainer Mark van Bommel is genomineerd voor de Rinus Michels Award. Van Bommel, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer, staat momenteel tweede met PSV in de Eredivisie. De achterstand bedraagt tien doelpunten op Ajax. De club uit de lichtstad zal, met nog twee wedstrijden te gaan, moeten hopen op een misstap van de Amsterdammers.

De laatste twee genomineerden zijn Maurice Steijn en Adrie Koster. Steijn maakt met VVV een bijzonder verdienstelijk seizoen door. De club staat momenteel 13e en weet zich al geruime tijd gehandhaafd in de Eredivisie. Adrie Koster dankt zijn nominatie met name aan de verrassende finaleplaats in de TOTO KNVB Beker. Deze finale in de Kuip werd afgelopen zondag kansloos met 0-4 verloren van Ajax.

De winnaar van de Rinus Michels Award zal op 17 mei, tijdens het Nederlands Trainercongres worden uitgereikt. De hoofdtrainers in de Eredivisie bepalen zelf wie deze prijs in ontvangst mag nemen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog