Logo Voetbalblog
Gestopte wereldtoppers
© Pro Shots

augustus 2019 • Voetbalnieuws

Gestopte wereldtoppers

Arjen Robben

Lange tijd heerste er onzekerheid: gaat Arjen Robben voor een nieuwe club of gaat hij met pensioen? Het werd uiteindelijke het laatste. De aanvaller laat op 35-jarige leeftijd het profvoetbal definitief achter zich en kan natuurlijk terugkijken op een schitterende carrière. Na FC Groningen en PSV kwam hij uit voor Chelsea en speelde hij in het Real Madrid tenue. In 2009 maakte hij de overstap naar Bayern München waar hij liefst tien jaar bleef, waarin het liefst acht keer kampioen van Duitsland werd. Ook veroverde hij met de Duitse grootmacht eenmaal de Champions League. Naast de prachtige lijst aan clubs kwam Robben 96 keer uit voor het Nederlands Elftal.

Franck Ribèry

Bayern München nam niet alleen afscheid van Arjen Robben. Ook de Franse aanvaller Franck Ribèry hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Ribèry kende een wat stroef begin van zijn carrière. Uiteindelijk verdiende hij bij Olympique Marseille in 2007 een transfer naar Bayern München, waar hij tot afgelopen zomer bleef spelen. Daarnaast kwam Ribèry tot 81 interlands voor Frankrijk.

Xavi

Na nog een aantal jaar in Qatar te hebben gespeeld, nam ook Xavi deze zomer afscheid van zijn loopbaan als voetballer. De Spaanse middenvelder kennen we natuurlijk allemaal van zijn magistrale carrière in het FC Barcelona tenue. Over alle competities speelde Xaxi 765 wedstrijden voor de Catalanen. De erelijst van de middenvelder is imposant met onder meer acht landstitels en vier keer de Champions League. Ook in het Spaanse nationale elftal was hij zeer succesvol. Xavi werd wereldkampioen en veroverde tweemaal de Europese titel.

Robin van Persie

Via Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahce belandde Robin van Persie in 2018 weer bij zijn oude liefde Feyenoord. De all time-topscorer van het Nederlands Elftal (50 doelpunten) speelde nog anderhalf jaar in Rotterdam-Zuid en nam deze zomer afscheid. Hoewel hij een glansrijke carrière kende, met vele doelpunten bleef zijn prijzenkast toch wat leeg. In Engeland werd Van Persie alleen met Manchester United kampioen. In zijn beginjaren had de aanvaller met Feyenoord al de UEFA Cup gewonnen.

Fernando Torres

De laatste speler in ons rijtje is de Spaanse aanvaller Fernando Torres. Na succesvolle jaren bij Atlético Madrid stapte hij in 2007 over naar Liverpool, waar hij uitgroeide tot een spits van wereldklasse. Na zijn transfer naar Chelsea in 2011 ging het echter steeds minder met Torres. Meer en meer bleven doelpunten achterwege en steeds vaker werd hij het mikpunt van spot. Via AC Milan belandde hij in 2015 weer bij Atlético Madrid, waar hij bij vlagen weer zijn kwaliteit liet zien. Na een jaartje in Japan zette Torres deze zomer een punt achter zijn loopbaan. In 110 interlands voor de Spaanse ploeg veroverde hij de wereldtitel en twee Europese titels.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog