Logo Voetbalblog
Gio gelooft in nieuwe titel: “Het seizoen duurt nog lang”
© Pro Shots

november 2017 • Voetbalnieuws

Gio gelooft in nieuwe titel: “Het seizoen duurt nog lang”

Met 14 punten achterstand op koploper PSV is titelprolongatie mijlenver weg voor Feyenoord, maar Giovanni van Bronckhorst geeft de hoop niet op.

Op zijn persconferentie zei de trainer gistermiddag dat hij nog gelooft in het kampioenschap. “Na achttien jaar kampioen, na 8 jaar beker, na 15 jaar CL. Dat heeft dit team bereikt”, tekent RTV Rijnmond op uit de mond van de oud-verdediger. “Het is niet makkelijk om na de titel weer kampioen te worden, zeker niet voor een club als Feyenoord. En toch moeten wij daar voor gaan. Dat doen we. In april maak ik de balans op, het seizoen duurt nog lang.”

Maar om überhaupt in de buurt te komen van de top drie, moet er eerst maar eens gewonnen worden. Feyenoord leed afgelopen weekend voor de zoveelste keer puntverlies. Twee jaar geleden zaten de Rotterdammers in een zelfde crisis, toen er zeven keer op rij werd verloren. Gio heeft geleerd van die periode, legt hij uit.

“Dat helpt je nu ook. Je kijkt waar overeenkomsten liggen. Veel tegenslagen, teleurstellingen moeten verwerken. Ik wil rust bewaren, dat is het belangrijkste. Daarom heb ik ook niets rigoureus gedaan. We zijn hard blijven werken, met staf en spelers. Of het niet te rustig is? Het is niet zo dat we achterover zitten. We doen er alles aan om hier uit te komen. Maar we gaan geen gekke dingen doen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog