Logo Voetbalblog
De Graafschap stapt naar rechter
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

De Graafschap stapt naar rechter

Dat laten de Superboeren weten via de website van de club. “Het was een teleurstellend, niet constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan de spannen tegen de KNVB”, aldus Martine Zuil, de commercieel directeur van De Graafschap.

“Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de Eredivisie. Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie”, gaat Zuil verder.

“Dat vindt de beroepscommissie van de KNVB immers zelf ook. De KNVB denkt daar anders over. We gaan nu in een spoed kort geding vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken. We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren”, besluit Zuil.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog