Logo Voetbalblog
De Graafschap verliest kort geding
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

De Graafschap verliest kort geding

De Superboeren wilden als negentiende club worden toegevoegd aan de Eredivisie, omdat de club zich het slachtoffer voelt van de gebeurtenissen rondom FC Twente. De rechter heeft de vordering echter afgewezen.

Door financiële wanorde bij FC Twente dacht de club uit Doetinchem toch aanspraak te kunnen maken op een plek in de Eredivisie. De beroepscommissie gooide echter roet in het eten en besloot de degradatie van de Tukkers ongedaan te maken.

De Superboeren voelden zich aan het lijntje gehouden en stapten naar de rechter. “We zijn 27 dagen lang gegijzeld gehouden”, werd er destijds geclaimd. “We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst”, aldus commercieel directeur Martine Zuil.

De NVB vond dat de club, op basis van de reglementen, nergens recht op had en de rechter gaf de voetbalbond gelijk. De Graafschap kan zich nu gaan richten op voetballen in de Jupiler League.  Op 5 augustus begint het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog