Logo Voetbalblog
Update: Dodental aanslag Besiktas-stadion loopt op tot 38
© Pro Shots

december 2016 • Voetbalnieuws

Update: Dodental aanslag Besiktas-stadion loopt op tot 38

Het is niet duidelijk of het om bommen gaat, maar de explosie bij het stadion was de grootste van de twee. In een park verderop was ook een explosie te horen.

Besiktas won zaterdagavond met 2-1 van Bursaspor en een uur na de wedstrijd was afgelopen, waren de explosies te horen.

Turkse media spreken van een autobom, terwijl de Turkse minister van Binnenlandse Zaken al liet weten dat er minstens 20 gewonden zijn gevallen bij de Vodafone Arena.

Update 22.25 uur:

Lokale media melden dat er 13 doden zijn gevallen bij de explosie bij het stadion van Besiktas. Een busje van de Turkse oproerpolitie zou het doelwit zijn geweest van een autobom.

Bursaspor laat weten dat geen van haar fans gewond is geraakt.

Update 11 december, 12.45 uur:

Het dodental na de twee aanslagen in Istanbul is opgelopen tot 38. Er zijn 155 gewonden en zij worden behandeld in het ziekenhuis. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, zijn de aanslagen een “gecoördineerde aanval” op de politie.

De PKK zit volgens de Turkse vice-premier Numan Kurtulmus achter de aanslagen. De verantwoordelijkheid voor de explosies is echter nog niet opgeëist. Soylu liet de krant Hurriyet in de nacht van zaterdag op zondag weten dat de politie tien verdachten heeft aangehouden.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog