Logo Voetbalblog
Grote veranderingen bij Twente: Verbeek weg, Van Halst krijgt andere rol
© Pro Shots

maart 2018 • Voetbalnieuws

Grote veranderingen bij Twente: Verbeek weg, Van Halst krijgt andere rol

Gertjan Verbeek is niet langer de trainer van FC Twente. Er is maandag besloten om afscheid te nemen van de oefenmeester. Ook zijn er veranderingen in de directie: Jan van Halst is niet langer de algemeen directeur, maar vanaf nu de commercieel directeur.

“We hebben de afgelopen dagen zeer intensieve gesprekken gevoerd met diverse (direct) betrokkenen over de situatie waarin we ons bevinden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn we met de directie – maar ook met het stichtingsbestuur – tot de conclusie gekomen dat het nog is deze stap nu te moeten zetten”, vertelt Rene Takens, voorzitter Raad van Commissarissen op de clubwebsite.

“Ook de inrichting van de topstructuur van de club gaan we veranderen”, aldus Takens. Van Halst blijft daarom aan als commercieel directeur. Marino Pusic maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

“We hebben maar één doel de komende periode. Dat is handhaving. Dat betekent allereerst wegkomen bij de onderste plek. We zien dat de ommekeer uitblijft. Daarover is kritisch en stevig gesproken met elkaar met als insteek om hier samen uit te komen. Dit weekend zijn er door de Raad van Commissarissen gesprekken gevoerd met als gevolg dat dit besluit is genomen”, zegt Van Halst.

“Het draagvlak is te broos geworden en dat kunnen wij helaas niet naast ons neerleggen. We moeten concluderen dat er sprake is van een situatie bij het eerste elftal, waarbij presteren sterk onder druk staat. Het resultaat op korte termijn is nu heilig en dat betekent dat we afscheid nemen van Gertjan Verbeek. Hoe moeilijk ook, zeker ook op menselijk vlak. Boven alles telt nu het eerste elftal.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog