Logo Voetbalblog
Guardiola: “Er is nog veel werk te verzetten”
© Pro Shots

september 2017 • Voetbalnieuws

Guardiola: “Er is nog veel werk te verzetten”

De club uit Engeland won met maar liefst 0-4 van Feyenoord. “We hebben een heel goede wedstrijd op de mat gelegd”, vertelt de Spaanse oefenmeester aan NU.nl. “Dat we al na een minuut scoorden hielp natuurlijk, maar we bleven aanvallen en stonden ook defensief goed.”

Met de overwinning op de Nederlandse landskampioen maakte City een einde aan een slechte reeks in Europese uitwedstrijden. Afgelopen seizoen werd er in de Champions League niet één keer buitenshuis gewonnen.

“Daar hebben we het natuurlijk wel over gehad met de ploeg. Als je stappen wilt zetten, moet je zowel thuis als uit kunnen presteren. En dat hebben we nu gedaan door een uitstekende wedstrijd te spelen.”

“Het is heel belangrijk dat we ook op vreemde bodem op deze manier kunnen spelen. Aanvallend, met veel druk naar voren zonder counters om de oren te krijgen en in balbezit proberen zoveel mogelijk kansen te creëren.”

Guardiola was blij met de eerste driepunter, maar weigert zichzelf rijk te rekenen: “Het eerste uitduel winnen is enorm belangrijk, maar er is nog helemaal niets beslists. Er is nog veel werk te verzetten, maar zo starten is wel belangrijk.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog