Logo Voetbalblog
Gudelj stopt bij nationale ploeg
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Gudelj stopt bij nationale ploeg

“Er worden politieke spelletjes gespeeld, maar niet meer met mij”, aldus Gudelj tegenover De Telegraaf. “Ik heb bedankt. Ik ben iemand die nooit zeurt, zich normaal gesproken altijd neerlegt bij de keuzes van de trainer, maar hier heb ik gewoon geen zin meer in. Spelers die bij hun clubs op de reservebank zitten of zelfs op de tribune, spelen wel in het Servisch elftal. Daar heb ik geen moeite mee als het spelers van wereldklasse zijn die in grote buitenlandse competities spelen. Maar toevallig zijn het allemaal jongens van Servische clubs. Hoe dat kan? Daar heb ik zo mijn gedachten over, maar die houd ik voor mezelf.”

De Serviër is het dus duidelijk niet eens met het beleid van de Servische voetbalbond, maar dat het niet loopt bij de ploeg ligt volgens hem grotendeels aan de huidige bondscoach. “Rond de interlands, waarbij ik op de bank zat, heb ik me altijd voor driehonderd procent ingezet op de trainingen, terwijl sommige anderen alleen naar de nationale ploeg kwamen om lol te trappen. Zij liepen de kantjes er vanaf. Maar kennelijk maakt het Ćurčić niet uit of je goed traint of niet.”

“Ik speel bij een grote club als Ajax, ben alle 28 eredivisieduels aan de aftrap verschenen en sta met mijn teamgenoten bovenaan. Geloof me, de Eredivisie is stukken sterker dan de Servische competitie. Spelen voor mijn land blijft de grootste eer. Als Ćurčić is ontslagen of zelf opgestapt, ben ik gewoon weer beschikbaar. Sterker nog, dan hoop ik nog heel veel interlands voor Servië te spelen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog