Logo Voetbalblog
“Het was extreem”
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

“Het was extreem”

In gesprek met het AD begint Brands met een analyse. “Helaas is gebeurd wat ik vreesde toen we ons plaatsen voor Champions Leaguevoetbal na de winter.”

“Je bent blij en trots, maar ik dacht ook: dat gaat punten kosten in de competitie”, gaat Brands verder. “Dat is bijna inherent aan. Het zijn dus vijf verliespunten geworden.”

De directeur vervolgt: “Weet je wat ons parten speelt? Dat we hiervoor een serie van tien zeges hadden, zonder dat we verder afstand hebben kunnen nemen van Ajax. Ook zij bléven winnen. Als we met een buffertje in de Eredivisie hadden kunnen beginnen aan de CL-duels met Atlético, had puntenverlies minder pijn gedaan.”

Brands was benieuwd of de ploeg er na vijf dagen weer kon staan: “Daarom heb ik vandaag meteen de data bekeken van onze 120 minuten Madrid. Hoe zwaar was het nou? Het was extreem, zo blijkt.”

“Sommige jongens hebben bijna 18 kilometer gelopen”, vertelt Brands. “Daar herstel je wel van, maar fysiek en mentaal is niemand het gewend. Dat tikt écht aan. Ook de data uit de wedstrijd tegen Ajax zijn duidelijk. We willen graag zo veel mogelijk wedstrijden op de hoogste intensiteit winnen, dus zullen we eraan moeten wennen.”

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog