Logo Voetbalblog
Hiddink kon naar Premier League-sensatie: “Het klopt”
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Hiddink kon naar Premier League-sensatie: “Het klopt”

“Het klopt dat Leicester me heeft gevraagd voor dit seizoen. Dat heeft inderdaad even gespeeld. Maar op dat moment had ik een rustperiode ingelast en wilde ik even niets doen”, aldus de Nederlandse oefenmeester tegenover¬†De Telegraaf.

In december vertrok Hiddink alsnog naar de Premier League; hij ging aan de slag bij het noodlijdende Chelsea. De Londenaren verkeerden in degradatienood. “De club zat in een negatieve spiraal en er was paniek”, vertelt de coach daarover.

“Het was mijn taak om rust in de tent te brengen. Dat is goed gelukt. Als we waren blijven kwakkelen, had er ook met een club als Chelsea iets kunnen gebeuren wat niemand vooraf had verwacht. Net zoals niemand vooraf had verwacht dat een club als Leicester City kampioen zou kunnen worden”, zegt Hiddink.

“Het is een heel mooi half jaar geworden, wat ik in de laatste drie wedstrijden nog goed wil afsluiten. Ik heb totaal geen spijt dat ik ja heb gezegd tegen Chelsea. De Premier League is je-van-het en het is fantastisch dat ik hier een tweede periode heb mogen meemaken”, besluit de trainer.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog