Logo Voetbalblog
Hierdoor wordt voetbal vanaf 1 oktober nog leuker

juli 2021 • Voetbalnieuws

Hierdoor wordt voetbal vanaf 1 oktober nog leuker

Op 1 oktober is het eindelijk zo ver. De nieuwe Wet Kansspelen op Afstand treedt ook voor ons als spelers in werking. De verwachting is dat er een aantal grote en gerenommeerde bookmakers een kansspelvergunning bij de Nederlandse kansspelautoriteit hebben aangevraagd. Dat maakt wedden op voetbalwedstrijden alleen nog maar leuker

Een casino online bezoeken is vanaf 1 oktober niet meer illegaal en het aanbod aan bookmakers wordt eindelijk groter dan enkel de Toto. Dit maakt dat voetbal vanaf 1 oktober nog leuker wordt. Niet alleen om naar te kijken, maar om echt te beleven. De wedstrijd zelf is immers maar een deel van het plezier.

Als supporter kun je je dagenlang of misschien zelfs wel wekenlang verheugen op een belangrijke wedstrijd. Als je wedt op voetbalwedstrijden voeg je nog eens een extra spanningselement aan een wedstrijd toe. Ook dat begint ver voordat de spelers op het veld staan voor het eerste fluitsignaal. Een weddenschap moet je immers voorbereiden. Tenminste, als niet blind gokt. Een blinde gok of enigszins gefundeerde gok kun je vlak voor de aftrap nog plaatsen.

Ben je echter wat serieuzer voor wat betreft voetbalweddenschappen dan bereid je een weddenschap goed voor. Een weddenschap bereid je voor door beide teams te analyseren. Zijn het teams die elke wedstrijd wel een doelpunt weten te maken? Zo ja, dat is een both teams to score (BTTS) weddenschap misschien een erg zekere weddenschap om op in te zetten.

Je zou ook kunnen analyseren of een team aanvallend of verdedigend ingesteld is. Een aanvallend ingesteld team is vaker op de helft van de tegenstander te vinden dan een verdedigend ingesteld team. Dat zou zich kunnen vertellen in meer of minder corners en vrije trappen voor de aanvallende partij. Met deze kennis kun je je voordeel doen als je bijvoorbeeld op corners wilt wedden.

Wanneer een team heel veel kansen nodig heeft om een doelpunt te maken zegt dat iets over het gemiddeld aantal doelpunten dat dat team zal scoren tijdens een wedstrijd. Als je een over-under weddenschap op het aantal doelpunten in de wedstrijd wilt afsluiten, is het nuttige informatie om te weten of een team drie of dertien kansen nodig heeft om gemiddeld één doelpunt te maken. Dat vergroot de kans dat jij inzet op een winnende weddenschap.

Net zoals een trainer zijn elftal met een bepaalde tactiek het veld in stuurt, hanteer jij een tactiek voor je voetbalweddenschappen. Dat gaat verder dan het analyseren van de teams. Je beslist ook hoe intensief jouw weddenschap moet zijn. Wil je meer risico nemen dan sluit je bijvoorbeeld een exacte score weddenschap waarbij je op precies de juiste uitslag in moet zetten. De kans dat het precies jouw uitslag wordt is kleiner dan wanneer je inzet op een correcte score waarbij er drie of vier uitslagen goed zijn voor een winnende weddenschap. Voor de exacte score krijg je vanzelfsprekend hogere odds dan voor een correcte score.

Wil je nog minder risico nemen dan laat je de uitslagen voor wat het is en wijs je enkel de winnaar van de wedstrijd in een 1X2 weddenschap aan. Als dat ook nog te veel risico is kun je met nog meer zekerheid wedden via een dubbele kans, waarbij je inzet op 2 van 3 mogelijke resultaten.

Odds

 Vanaf 1 oktober komt er een nog element bij dat het voetbalwedden nog leuker gaat maken. Vanaf dan kunnen wij als spelers odds gaan vergelijken. Nu mogen we officieel alleen bij de Toto spelen, maar vanaf 1 oktober is de markt open en kunnen we bookmakers met een licentie met elkaar gaan vergelijken. De marges voor de bookmakers zullen kleiner worden, wat betekent dat er meer te verdienen is. Door goed odds met elkaar te vergelijken kun je heel veel meer geld met voetbalwedden gaan verdienen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog